Bemutatkozás

Örömteli, de nagy felelősséggel járó döntés előtt állnak, amikor gyermekük számára iskolát választanak. Ebben szeretnénk Önöknek segíteni ezzel a rövid bemutatkozással.

Az alsó tagozatunk méltán elismert a kerületben.

Pedagógiai programunkban célul tűztük ki, hogy minden tanulónkat képességének megfelelő szinten fejlesztjük. Fontos számunkra, hogy az itt tanuló diákoknak barátaik legyenek,számíthassanak a tanítókra, és családias hangulatban jól érezzék magukat.

Első osztályaink a hagyományos szótagoló olvasással tanulnak.  Aki már olvas, ő a saját szintjén halad. Akinek nehézségei adódnak, segítséget nyújtunk számára korrepetáláson, illetve fejlesztő pedagógustól, logopédustól, pszicho-pedagógustól kaphat külön foglalkozásokat.

Évfolyamonként két osztályunk  működik. Valamennyi osztályban önismereti és néptánc órájuk is van a gyerekeknek. Az első osztályosoknak korcsolya, 2-3-4. osztályosoknak úszás oktatás is van a testnevelés órák keretében.

Napközis foglalkozásainkba beépítjük a néphagyományokat. / Fonó, szüreti mulatság stb./

Lehetőség van még játékos nyelvtanulásra, számítógépes ismeretek elsajátítására. A zeneiskolai tanárok a dalos játék, illetve a választott hangszeres foglalkozást helyben tartják, nem kell gyermeküket külön elvinni.

Szakköreink, melyeket a szakkörök oldalon tekinthetnek meg, azt szolgálják, hogy a gyerekek érdeklődését kielégítsük, továbbá, hogy a minden tanulóbanmeglévő tehetséget kibontakoztassuk.

Az első osztályosokat minden év októberében ünnepélyes keretek között „szentgyörgyisekké” avatjuk.  Ezzel az iskolánkhoz való tartozásukat erősítjük.

A 2012/13-as tanévben a következő első osztályok indítását tervezzük.

1/a  osztály: játékos angol vagy német foglalkozásokkal, valamint önismeret és néptánc órákkal.

Török Katalin-osztályfőnök

Gécziné Balog Zsuzsanna-napközi

1/b osztály:játékos angol vagy német foglalkozásokkal, valamint önismeret és néptánc órákkal.

Szűcsné Egri Katalin-osztályfőnök

drFürstné Molnár Andrea-napközi

Beiskolázási programunk eseményei:

Nyílt tanítási órák:

2011. november 12-én és december 3-án 9-11 óráig.

A tanítási órák után bemutatkoznak a leendő elsős tanító nénik, majd tájékoztatót tartunk az iskoláról a díszteremben. Közben a gyermekeket megvendégeljük és játékokat tanítunk nekik.

Nyílt szombatot tartunk sok játékkal, néptánccal és kézműves foglalkozással 2012. február 25-én 9-11 óráig.

Kérjük, jöjjenek el a nyílt napjainkra, írjanak  e-mailben, vagy levélben! Írják le a gyermek nevét, levél vagy email címüket és válaszolni fogunk! Szeretettel várjuk a körzeten kívüli tanulók szüleinek jelentkezését is!

Beleznay Tamás igazgató