Másolás és forgatás – Paint feladat

Az 5.a osztályos diákjaink most épp a Paint program kezelését tanulják. Már ismerik a másolás és beillesztés funkciót, és úgy gondoltuk, itt az ideje megismerni a forgatást is. Először egy koordináta-rendszert készítettünk – aminek az alapja egy kis szakasz (a gyerekek szerint, egy elnyújtott H betű) volt. Ezek után, a koordináta-rendszer két tengelyén található pontokat […]

Read More »

Kódolás Órája – 5.a

Iskolánk idén is csatlakozott a Kódolás Órája rendezvényhez. A kódolás órája az informatika órák során alkalmazott olyan “tanegység”, amikor a tanulók a programozás alapjait sajátíthatják el, egy-egy játékos feladaton keresztül. Idén az 5.a osztály egyik csoportja Minecraft témájú programozási feladatot válaszott a kódolás óráján.

Read More »

Mikulás napi LAN PARTY

Az informatika munkaközösség az iskolai DÖK-el együtt, 2018. december 6-án, 13.30-tól LAN PARTY-t szervez. Várjuk iskolánk diákjait, kicsiket, nagyokat! Tervezett játékok: Half-Life, Counter-Strike, StarCraft:BroodWar, MineCraft. Lehet saját laptoppal (és játékkal) érkezni. A program várható befejezése: 18:00!

Read More »