Erasmus+ program 2015-ben

ERASMUS +   

A ’Eurotopia 2014-17 -Collaborating learning in a world with disappearing boarders’ című projekttel nyertünk idén pályázatot a holland nijmegeni SSGN iskola kordinálásában.

Fő célkitűzései öt témakör köré csoportosulnak, melyek a kultúra, a közösségi munka, a béta tudományok, a sport és természetesen maga Európa, az európai tudat kialakítása.

A projektben résztvevő iskolák: Hollandia (SSGN, Nijmegen) Spanyolország (IES Santa Engracia, Linares), Törökország (Erünal Sosyal Bilimler Lisesi, Antalya), Lengyelország (Gimnazjum, Wlodowice) és egy másik budapesti iskola (Budai Középiskola)

Az Erasmus pályázaton kívül Oroszország (Pskov Humanitarian Lyceum) és Olaszország (Sarno), és Törökország (Isztambul) is több éve rendszeres résztvevője a diákcserének. Így megközelítőleg 400 gyerek találkozik februárban Nijmegenben.

A program egyik kiemelkedő eleme, hogy minden résztvevő ország Junior Nagyköveteket delegál, akik, mint az országuk képviselője dönt az egyes feladatokról. Ők időközi találkozókon is részt vesznek. Az első ilyen találkozó 2014 december elején zajlott iskolánkban.

Táskai Andrea

projektkordinátor

Project indító találkozó 2014 október 6.

Eurotópia 2014-2017

Collaborating learning in a world with disappearing boarders

NYERTÜNK!!!

Kaptuk a jó hírt 2014 szeptember végén. Mivel a tervezetthez képest már szinte egy hónapos késésben voltunk, így azonnal megszerveztünk egy projekt indító tanártalálkozót Budapesten. A holland koordinátorokat már korábban lenyűgözte városunk szépsége, így nem volt kétséges, hogy nálunk tartjuk az első megbeszélést, ahol találkoztunk a már korábban megismert és az új kollégákkal, valamint konkretizáltuk az előttünk álló feladatokat és meghatároztuk a következő lépéseket.

A projektről folyamatos beszámoló készül, mely az iskolai honlapról közvetlenül elérhető az ERASMUS+ szóra kattintva, vagy a Hasznos időtöltés fül alatt, ugyancsak az ERASMUS plusz kifejezésnél.

Kategória: Aktuális | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.