Erasmus+ Eurotopia 2014-17: Cserediákprogram 2017. 03.08-17, Nijmegen, Hollandia

A Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2A terminál 10-es beléptető kapuján szálltunk fel a KLM 1976-os számú gépére. A repülő kicsit később indult, mint kellett volna. Az út nagyon jól telt. Kaptunk szendvicset és üdítőt is. És a kilátás is gyönyörű volt. Körülbelül 2 órát repültünk Amszterdamig. Ott a csomagok felvétele után majd 1,5 órát utaztunk busszal Nijmegenig. Már útközben is rengeteg mindent láttunk: szélmalmokat, háziállatokat meg sok kis tavat és patakot. A kisvárosban már vártak ránk a partnerek és a szüleik. Az összes család nagyon kedves és barátságos volt. Több olyan holland család is volt, akik Nijmegennel szomszédos kis városokban laknak.

Másnaptól délelőttönként a szép, modern SSgN iskolában különböző órákat látogattunk. Majdnem minden délután vagy este pedig bementünk, ill. bebicikliztünk a városközpontba körülnézni, vásárolni. Elmentünk korcsolyázni, voltunk trambulin teremben, sétálni és McDonald’s-ozni. Egyik nap még palacsinta hajón is voltunk, ahol a menetidő alatt annyi palacsintát ehettünk, amennyi csak belénk fért.

A családi hétvégék is jól sikerültek. Sokan mentek Eftelingbe, ami egy óriási vidámpark. De volt, aki vasút múzeumba ment Utrechtbe. Páran elmentek a tengerhez vagy ellátogattak olyan nagyobb városokba, mint pl. Hága. Hétfőn este volt a Stage Night, ahol fantasztikusan sikerült az előadásunk (https://www.youtube.com/watch?v=JsyWlFf6bJE), de a többi nemzeté is jó volt.

Másnap Amsterdamba kirándultunk. Először a Rijks Múzeumot néztük meg. Utána szabadidőt kaptunk körülnézni, vásárolni. Voltunk a csatornáknál, elsétáltunk a Vörös lámpás negyedhez, és többen ellátogattak a Van Gogh Múzeumba is. A nap végére mindenki nagyon elfáradt. Estére azonban összeszedtük magunkat, mert a holland partnerek discot szerveztek nekünk. Szinte mindenki nagyon élvezete. J

Utolsó előtti nap délelőtt az egyes országok prezentációkban mutatkoztak be egymásnak, majd bementünk a városközpontba, és egy applikáció segítségével városfelfedező feladatokat oldottunk meg. Közben arra is jutott idő, hogy vásároljunk, nézelődjünk és sétáljunk a gyönyörű városi parkban. Este mindenki átment az egyik holland fiúék házába bulizni, enni, beszélgetni. Ott is nagyon jól éreztük magunkat. Másnap reggel sajnos eljött a búcsú ideje. Szomorúak voltunk, de tudtuk, hogy 10 nap múlva viszontlátjuk partnereinket. A repülő út vissza fele is tökéletes volt.

Minden diák nevében köszönjük a program vezetőjének, a tanároknak, szülőknek, barátoknak a rengeteg segítséget és támogatást ahhoz, hogy eljuthattunk Hollandiába, és hogy jól érezhettük magunkat ezen a csodálatos 10 napon.

Takácsi-Nagy András 9.c

A bejegyzés kategóriája: Aktuális
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.