LONDON és PÁRIZS körút

2015. március 14-21. között iskolánk közel 20 tanulója (9. c, és 9nya osztályból) vett részt egy londoni utazáson, melynek során érintettük Brüsszelt, és hazafelé pedig még Párizsban is eltölthettünk két napot.  A buszos utazás ugyan hosszú volt, de a jó társaság és a sok látnivaló kárpótolt bennünket.

Brüsszelben nem hagyhattuk ki a Grand Place-t, ahol banános vagy éppen epres goffrival csitítottuk éhségünket. A Csalagúton rekordsebességgel hagytuk el a jó öreg kontinenst, és keltünk át az Egyesült Királyságba. Buszsofőrünk segítségével Dover fehér szikláival kezdtük Anglia felfedezését, majd a híres, sokunknak addig csak a TV-ben, könyvekben látott, londoni nevezetességek megtekintésével folytattuk utunkat. Királyi fenségek koronázási ékszereit csodáltuk a Towerben, a világ celebjeivel fotózkodtunk a Madame Tussauds Múzeumban, dinoszauruszokra „vadászhattunk” a Természettudományi Múzeumban, a London Eye-on gyönyörködtünk a londoni panorámában, nyiladozó nárciszokat szagolgattunk a St. James parkban, hogy csak néhány programunkat említsük. Mindezek mellett Fish and Chips-et ebédeltünk, shoppingoltunk az Oxford Streeten, Greenwich-ben a navigálás rejtelmeivel ismerkedtünk, és persze próbáltuk angol nyelvtudásunkat csiszolni az angol szállásadó családjainknál. Hazafelé úton Rodin Calais-i polgárai fogadtak bennünket szemerkélő esőben és szélben, majd Párizst fedeztük fel magunknak. Nem hagyhattuk ki a várva-várt Eiffel Tornyot, ahol csak 5 (!) percig kellett sorban állnunk, a párizsi Operaházat, a Louvre Múzeumot, ahol Mona Lisa sejtelmesen mosolygott ránk, a Fragonard Parfüm Múzeumot, a Diadalívet, és a pazar Lafayette áruházat.

Gyorsan eltelt ez a pár nap, néhány ezer kilométert tettünk meg, de megérte, mert számos, felejthetetlen élménnyel gazdagodtunk!

A bejegyzés kategóriája: Aktuális
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.