2015-2016-os tanév

Bécsi kirándulás

Május 27-én egynapos tanulmányi kirándulást szerveztünk Bécsbe, melyen a 9. és a 10. évfolyamon tanuló németes diákjaink vettek részt. A schönbrunni kastély parkjában tett séta után a belváros főbb nevezetességeit néztük meg (pl. Városháza, Várszínház, Parlament, Mária Terézia szobor, Hofburg, Stephansdom). Minden nevezetességből 2-3 diák előre felkészült és amikor az adott helyszínre értünk, néhány percben összefoglalták a főbb tudnivalókat. Ezen kívül a tanulók egy feladatlap segítségével fedezhették fel közelebbről is a nevezetességeket, a helyes megfejtéseket, válaszokat ugyanis a helyszínen keresgélve, figyelmesen szemlélődve találhatták meg. A napot a bécsi vidámparkban, a Praterben zártuk, ahol szerencsére senki sem lett rosszul :)

______________________________________________________________

Német nyelvű színházi előadáson jártunk

2016.04.14-én délután a József Attila Művelődési Központban kb. 50 haladó németes diákunkkal megnéztük a Beatles an Bord című darabot, melyet a legnagyobb magyarországi német nyelvű színházi társulat, a szekszárdi Deutsche Bühne Ungarn adott elő. A komédia remek lehetőséget nyújtott, hogy tanulóink az iskola falain kívül is használják és bővítsék nyelvtudásukat.

___________________________________________

Adventi kézműveskedés negyedikes kisdiákokkal

2015. december 4-én adventi kézműves foglalkozást szerveztünk negyedikes németet tanuló diákjaink számára. A jó hangulatú délutánt egy karácsonyi dal megtanulásával kezdtük, melyben a 8.A osztály énekkaros lányai segítettek. Ezután megkóstoltunk egy igazi német karácsonyi süteményt, a Stollent, mely nagy sikert aratott a gyerekek körében. Immár tele hassal álltunk neki a különböző figurák, díszek elkészítésének, amit minden kisdiák láthatóan nagyon élvezett. Néhányan könyékig festékesen, de nagy büszkeséggel vitték haza szebbnél szebb elkészült alkotásaikat.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.