Nyílt napok – idegen nyelvek

Büszkék vagyunk arra, hogy már 7 idegen nyelvet tanulhatnak diákjaink iskolánkban, így a nyílt napokon is ezt  a sokszínűséget igyekeztünk megmutatni.

November 15-én a nyolc évfolyamos gimnázium iránt érdeklődők részére a három nagy nyelv, az angol, a német és a francia nyelv tanulásának vidám formáját mutattuk meg. Angolul daltanulás volt, ahol az új szavakat puzzle képek súgták meg, végül videó segítségével énekeltek a diákok. A németesek a Márton-napra való tekintettel hagyományos lámpást készítettek, ők is dalt tanultak – és a nyílt nap végén, már sötétben, énekelve sétálták körbe a díszudvart a világító lámpásokkal – látványos volt! A franciás tanulók pedig változatos párbeszédek előadásával mutatták meg az érdeklődőknek, milyen ügyesen vásárolnak már francia finomságokat.

November 16-án a jövendő nagygimnazisták részére 2 blokkban adtunk ízelítőt a különböző nyelvekből. A legkülönlegesebb a japán, melyre sok érdeklődő volt: ők különleges művészi írásjelekkel próbálkozhattak és igazi finomságokat kóstolhattak. Olasz foglalkozáson dalt tanultak és köszönési formákkal lehetett ismerkedni, németül pedig szógyűjtés volt, ahol kiderült, milyen sok szót vagy márkát ismerünk németül. Francia nevezetességekkel lehetett ismerkedni, angolul pedig képek alapján személyiségekről kellett találgatni (az ötletekért jutalmul repülő kis csokit el is kellett kapni!) – akikről aztán kiderült, valós személyek meglepő foglalkozásokkal. Végül a latin nyelv tanulásának hasznosságát és szépségét beszélték meg a diákok a tanárnő segítségével.

Reméljük, a rövidke idő alatt is sikerült kedvet ébreszteni a különböző nyelvek tanulásához :)

A bejegyzés kategóriája: Aktuális
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.