Olaszországi kirándulás (2017. 06. 11.–15.)

A gimnáziumból tízen három gyönyörű napot töltöttünk Triesztben.

Megérkezésünkkor rögtön megismerkedtünk a „bora”-val, azaz a trieszti széllel. Egy vihar után, kora reggel érkeztünk meg a városba, de aztán szerencsénkre mind a három napon szép, napsütéses idő lett.

Első napon megnéztük a mesébe illő, tengerparton fekvő Castello di Miramare-t és parkját. E kastélyt a 19. század második felében a Habsburg dinasztia építtette. Jelenleg korhűen van berendezve és így könnyen el tudtuk képzelni, hogy milyen lehetett itt az élet. Délután megcsodáltuk a tengert, sétáltunk, fürödtünk és röplabdáztunk a tengerparton. A szállásunk Trieszttől 2 km-re  az Ostello Tergeste-ben volt.  Ez egy bájos kis hotel, amely közvetlenül a tengerparton van.

Második napon elutaztunk a helyi buszjárattal a Grotta Gigante-hoz.  A Grotta Gigantet vagyis az Óriások barlangját a turisták által hozzáférhető legnagyobb barlangként tartják számon a világon. 1995-ben a Guiness Rekordok Könyvébe is bekerült.  Hát, valóban lenyűgöző volt! Délután sétáltunk egyet Trieszt belvárosában,   a Canal Grande környékén. Utána siettünk vissza a szállásra, hogy tudjunk még nappal fürödni a tengerben.

A harmadik napon egész nap Trieszt óvárosában voltunk. Megnéztünk jó pár nevezetességet, mint például a Cattedrale di San Giusto-t, il Teatro Romano-t, James Joyce szobrát a Canal Grande-n, a  Piazza Unitá d’Italia-t, a Posta Múzeumot és a régi főposta épületét. Aztán elmentünk bevásárolni a Torri d’Europa nevű hatalmas bevásárlóközpontba.  Éjfél után nem sokkal indultunk vissza Budapestre. Kicsit fájó szívvel, mert hát csodálatos volt itt minden és a „mare” – a tenger – pedig különösen.

A bejegyzés kategóriája: Aktuális
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.